Direct contact (0113) 221873

 Terug naar Nieuws.

Lekke radiatorleidingen in de vloer? Met Novatube vervangen wij uw leidingen zonder ze uit de vloer te breken

Heeft u lekkage aan leidingen ten behoeve van radiatoren? Of uw leidingen nu ingegoten zijn in cement, een smeervloer of een andere dekvloer, met Novatube vervangen wij deze lekkende leidingen probleemloos.

Merkt u dat uw radiatoren het niet goed doen? Heeft u hoge stookkosten en altijd het gevoel dat uw woning niet lekker warm is? Dan bestaat de mogelijkheid dat de cv-leidingen in de vloer lek zijn. U kunt dit zelf eenvoudig controleren op de plek waar de leiding uit de vloer komt en aan uw radiator bevestigd is. Om een cv-leiding zit altijd een mantelbuis. Deze buis steekt een klein stukje uit de vloer. Indien de leidingen lek zijn, ziet u roestvorming op deze plek of lekt er een kleine hoeveelheid water uit de mantelbuis.

Gepatenteerd Novatube systeem vervangt lekke leidingen zonder de vloer eruit te breken

Wat nu als de leidingen lek zijn? De cv-leiding is immers ingegoten in cement. Betekent dit dat uw vloeren er helemaal uitgebroken moeten worden om de lekkende radiatorleiding te vervangen? Met het gepatenteerde Novatube systeem kan Installatiebedrijf van Gilst uw lekkende leidingen vervangen zonder te breken. Met een speciaal trekapparaat verwisselen wij de lekke leidingen in de mantelbuis door nieuwe leidingen. De nieuwe kunststof meerlagenbuis met metalen kern is zeer sterk en kan jaren langer mee dan de oude leidingen. Bovendien geeft Installatiebedrijf van Gilst 20 jaar garantie op het nieuwe systeem. Ook de verdeler en de aansluitkoppelingen aan de radiatoren worden standaard vernieuwd tijdens de werkzaamheden om de kwaliteit van het systeem te waarborgen. 

Bij een van onze klanten hebben wij onlangs het Novatube systeem gebruikt. Deze klant had 1 lekkende leiding in zijn woning. Wij hebben de klant geadviseerd om direct alle aan- en afvoerleidingen van zijn cv-systeem te vervangen omdat de ervaring leert dat als er 1 leiding lekt, de andere snel volgen. Binnen 1 dag hebben wij de complete serie van 8 leidingen inclusief aansluitkoppelingen aan de radiatoren, evenals de verdeler bij de cv-ketel vervangen zonder stof en schade. De verzekering van deze klant heeft bovendien de werkzaamheden voor de lekkende leiding vergoed.

Lees ook het artikel "Heeft uw CV-ketel drukverlies en zijn uw gasrekeningen hoger dan voorheen? Let op! Dit kan veroorzaakt worden door lekke verwarmingsleidingen"

Benieuwd wat Installatiebedrijf van Gilst met het Novatube systeem voor u kan betekenen bij lekkage in uw vloer? 

Neem contact met ons op