Direct contact (0113) 221873

 Terug naar Nieuws.

Problemen met Nefit TopLine serie 2006-2009 tot en met 30 kW

Wellicht heeft u uit de media vernomen dat er problemen zijn met de CV ketels van Nefit TopLine serie 2006 - 2009 tot en met 30 kW. Stuur ons een mail om te controleren of uw toestel voorkomt in deze lijst. Noteer hierbij het bouwjaar, type en serienummer. Deze gegevens staan op een sticker linksboven op het toestel.

Vervangen van de brander

Is uw toestel een Nefit TopLine uit 2006 tot en met 2009, dan moet de originele brander van uw toestel worden vervangen bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt. Heeft u een onderhoudsabonnement bij ons? Dan zijn wij al met u in contact voor het vervangen van de brander. Mogelijk is dit inmiddels al gebeurd, zo niet dan komen wij dit jaar bij u langs. Nefit heeft Installatiebedrijf Van Gilst opdracht gegeven de vervanging van de brander kosteloos uit te voeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. 

Veiligheidsrisico Nefit TopLine serie 2006 - 2009 tot en met 30 kW

Als de originele brander al is vervangen en het toestel periodiek (minimaal één keer per twee jaar) wordt onderhouden door een erkend installatiebedrijf, zoals Installatiebedrijf Van Gilst, is het niet nodig dat u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw toestel. Na het op de juiste wijze vervangen van de brander is het toestel veilig. De brander wordt vervangen tijdens een reguliere onderhoudsbeurt, waarbij de installateur ook de rest van het toestel inspecteert en op dichtheid controleert. Mocht de installateur het noodzakelijk achten, dan wordt ook de warmtewisselaar waarop de brander is bevestigd vervangen onder de geldende garantievoorwaarden. Als de installateur de brander van uw toestel al heeft vervangen, dan heeft hij het toestel ook gecontroleerd op dichtheid. Als hierbij geen defecten zijn geconstateerd, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico. 

Warmtewisselaar

De warmtewisselaar van uw toestel hoeft niet vervangen te worden, tenzij bij vervanging van de brander of bij regulier onderhoud gecontateerd wordt dat de wisselaar defect is. Bij een defecte wisselaar kan sprake zijn van een lekkage van rookgassen. Een defecte warmtewisselaar moet worden vervangen, maar brengt geen verhoogd risico op brand of lekkage van koolmonoxide (CO) buiten het toestel. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven en via het rookgasafvoerkanaal naar buiten worden afgevoerd. Wordt een defecte wisselaar gedurende langere tijd (meerdere jaren) niet vervangen dan kan er schade ontstaan binnen het toestel. Voor een veilige en efficiënte werking moet het toestel minimaal een keer in de twee jaar worden gecontroleerd en onderhouden. Tijdens elke reguliere onderhoudsbeurt moeten wisselaar en brander volgens de voorschriften op dichtheid gecontroleerd worden.

Uw ketel inruilen?

Wilt u een andere Nefit CV-ketel? Nefit biedt u de mogelijkheid om uw oude TopLine toestel in te ruilen voor €600,- of €785,- incl. BTW bij aankoop van een nieuw Nefit toestel. Daarnaast is er t/m 28 februari de consumenten cashback actie van €100,- bij elk nieuw Nefit toestel.

Indien u nog geen regulier onderhoud hebt laten uitvoeren dan raden wij ten zeerste aan dit nu te laten doen. Neem contact op voor een afspraak.