Direct contact (0113) 221873

 Terug naar Nieuws.

Zonneboilers en pelletketels zijn de toekomst!

Aardgas is een uitputbare energiebron. Met het oog op de klimaatneutrale samenleving, die wij in 2050 willen zijn, richt ook Installatiebedrijf Van Gilst zich op technologische ontwikkelingen voor alternatieve energie. Zo hebben wij onlangs 2 zonneboilers en een pelletketel geplaatst.

Uiteindelijk zullen alle woningen alternatieve energiebronnen gaan toepassen. De binnenkomende gasleiding verdwijnt. Op dit moment worden er bij nieuwbouwwoningen al installaties geplaatst voor alternatieve energie. Maar ook bij bestaande woningen kunnen wij installaties plaatsen die hier (volledig of deels) in voorzien. 

Zonneboilers geplaatst in Kapelle en 's-Heer Hendrikskinderen om het sanitaire water te verwarmen

In Kapelle en 's-Heer Hendrikskinderen hebben wij 2 Nefit zonneboilers geplaatst, die ervoor zorgen dat de betreffende huishoudens maar liefst 60% minder aardgas verbruiken! Op het dak van de woningen zijn collectoren geplaatst. In de woning is een groot vat gemonteerd, dat via een gesloten circuit het sanitaire water verwarmd. De vaten zijn beschikbaar in diverse formaten, afhankelijk van het benodigde volume. In Kapelle hebben wij een vat van 120 liter geplaatst. In 's-Heer Hendrikskinderen een vat van maar liefst 300 liter. Wist u dat u honderden euro's subsidie kunt krijgen voor de aanschaf van een zonneboiler? De hoogte van de subsidie verschilt per apparaat en energiebesparing. 

Pelletketel gemonteerd in Colijnsplaat om de woning te verwarmen

Een pelletkachel verwarmt de woning door pellets in plaats van gas te verbranden. Pellets zijn uiterst duurzaam doordat ze gemaakt zijn van een samestelling van samengeperste houtafvalsnippers en zaagafval. Onlangs hebben wij een bijzonder grote pelletketel met een silo van 3000 kg geplaatst in Colijnsplaat, die een boiler verwarmd. Hiermee wordt de woning volledig voorzien van een behaaglijke temperatuur. Als installateur komen wij jaarlijks voor het onderhoud van de pelletketel en zorgen ervoor dat de silo weer volledig bijgevuld wordt. De betreffende pelletketel is van het merk Ökofen. Dit merk biedt een bijzondere serie pelletketels omdat de pellets niet samengesteld zijn, maar puur uit gerecycled hout bestaan. De ketel die wij hebben geplaatst is gemaakt in Oostenrijk. Voor de aanschaf van een pelletkachel kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), welke tot eind 2020 van kracht is. 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via 0113-221873 of info@installatiebedrijfvangilst.nl

Neem contact op

 

Foto's